Josipin ponovljen San sustipanske noći

Nakon glazbeno sušne godine, splitski poklonici su napokon došli na svoje nastupom Josipe Lisac na romantičnom Snu sustipanske noći. U prvoj večeri festivala, diva nas je podsjetila na prvi SSN održan sad već davne 2012. kad su nas organizatori prvi put naučili na uživanje u glazbi na dekicama pod zvijezdama.

Glazbenica je ponovo pokazala zašto je zaslužila da je nazivaju najvećom: stare hitove je uspjela osvježiti jazz aranžmanima, nastupom sličnom onome s prvog SSN-a, no svaki put, prema vlastitom priznanju, nastoji unijeti improvizaciju u pjesme stare pola stoljeća. Uz klasike poput Danas sam luda, Magla i O jednoj mladosti, publika je čula i neke nove stvari, ali osim glazbe, prava poslastica su bila govorna intermezza koja su podizala atmosferu, a mudrosti gospođe Lisac je teško vjerno prenijeti jer takvi biseri zaslužuju da ih se konzumira uživo.

Pogledajte u našoj FOTO- GALERIJI  djelić sinoćnje atmosfere, a sretnike koji su na vrijeme uspjeli kupiti karte za Gibonnija ćemo vidjeti večeras na Sustipanu.


FOTO: Maja Prgomet