Prijavite se na radionicu dramskog pisanja u sklopu 33. Marulićevih dana

Festival hrvatske drame Marulićevi dani objavljuje javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja. Radionicu će voditi Tomislav Zajec, a održat će se u sklopu 33. Marulićevih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, od 21. do 28. travnja 2023.

Radionica dramskog pisanja u šest je godina djelovanja postala aktivnim i kreativnim mjestom razmjene spisateljskih iskustava mladih pisaca, kako onih u nastajanju tako i dramskih autora s određenim iskustvom. U svom će sedmom izdanju novim polaznicima iznova omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova.

Sudjelovanje u radionici za sve je odabrane polaznike besplatno. Na radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Radionice će se u prostorijama HNK Split održavati svakoga dana u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu tijekom trajanja festivala 33. Marulićevi dani. Polaznici mogu, u dogovoru s voditeljem radionice, uskladiti svoje termine sa svojim radnim ili studentskim obvezama.

Kandidati se prijavljuju na mail adrese drama@hnk-split.hr i tomislavzajec@outlook.com, s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Prijave se primaju do 12. travnja 2023., a popis odabranih polaznika bit će objavljen 14. travnja 2023. na mrežnim stranicama Kazališta. Eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu uputiti na mail drama@hnk-split.hr ili direktno voditelju radionice na mail: tomislavzajec@outlook.com

Književnik i dramski pisac Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, šesterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame i dramatizacije premijerno izvedene u desetak zemalja. Zaposlen je kao izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.