Splićanin Gildo Bavčević slavio na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj održana je u Vukovaru, a na njoj je u konkurenciji 119 prijavljenih slavio dokumentarni film "Mreža solidarnosti" čiji je autor Splićanin Gildo Bavčević.

Bavčević je multimedijalni umjetnik čiji rad je uvijek društveno i socijalno angažiran, a djeluje kroz različite medije (performans, video, film, umjetničke akcije, multimedijske instalacije, audio projekti...).

"Nova vrsta borbe i otpora represivnom djelovanju sistema bazira se na ideji solidarnosti među građanima izvan institucionalnih okvira te na lakšoj mogućnosti umrežavanja i razmjeni informacija i ideja s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Mogućnost dokumentiranja i dijeljenja  putem alternativnih medija postaje strategijom za mobiliziranje javnosti i apeliranje na širu svijest o društvenoj odgovornosti, samim time i snažno oruđe otpora.", stoji u opisu sjajnog pobjedničkog filma koji prati propast splitski tvrtki i prosvjede povodom odlazaka u stečaj.

Stručni žiri 46. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva bio je u sastavu: filmski redatelj Igor Bezinović, vizualna umjetnica i animatorica Ana Hušman, producent Ivan Kelava, filmski redatelj Zdravko Mustać i direktorica fotografije Dinka Radonić.

Među više filmova koji se nalaze na drugom mjestu je i "Beat TV(video)" eksperimentalni film autora Dragana Đokića, a među onima koji dijele treće mjesto još splitski uratak, animirani film "Kosa" autorice Alme Ćakić. Posebno priznanje dobio je Ante Zlatko Stolica za filma "Svaki dan je Božić".