Splitska publika dugim pljeskom nagradila je nadahnute izvedbe Ane Opačak na humanitarnom koncertu za KBC Split

U koncertnoj dvorani Hrvatski dom Split, splitska publika sinoć je uživala u koncertu ispunjenom emotivnim i nadahnutim interpretacijama pjesama u izvedbi Ane Opačak uz pratnju maestra Jurice Karuze na glasoviru. Na repertoaru se našlo od autorskih pjesama s Aninog nedavno obljavljenog albuma preko filmske glazbe, evergreena, uglazbljene poezije pa sve do jazz standarda, poneke francuske šansone i talijanske kancone. Sve to publika je popratila i nagradila dugim pljeskom uz povike oduševljenja, a ni sami izvođači nisu mogli skriti zadovoljstvo.

„Za mene je uvijek velika radost i privilegija kad imam priliku pjevati u ovoj koncertnoj dvorani koja je zasigurno među najboljima, ako ne i najbolja u Hrvatskoj. Naučila sam osvijestiti si trenutak, upiti ga i memorirati jer kad se dogodi ovakva večer puna emocija, topline, ljubavi, zajedništva, kad publika osjeti i prepozna sve ono što smo tu večer donijeli i pred njih sa svim srcem iznijeli, onda se svaki put iskreno poklonim i upišem si te trenutke u sjećanje jer to su trenutci koji me podsjete zašto toliko volim ovo što radim. A još kad je neka plemenita nakana iza svega toga, kad možeš dar koji si dobio dijeliti dalje s drugima čineći dobro, onda je radost tim veća.“

Na početku večeri u ime organizatora publici su se prigodno obratile Vesna Marković, predsjednica Lions cluba Marjan te Vanesa Kleva, ravnateljica Hrvatskog doma Split. Koncertni program otpočeo je izvedbom pjesme „You've got a friend“ što je uvelo u ugođaj večeri kojoj su u fokusu bili prijateljstvo, ljubav i zajedništvo s ciljem da se učini nešto dobro. Koncert je bio završnica akcije “Za bolji vid” Lions cluba Marjan koja je za cilj imala prikupljanje sredstava za kupnju tonometra, uređaja za mjerenje očnog tlaka Klinici za očne bolesti KBC-a Split. Kako saznajemo od organizatorica, akcija je uspješno završena pa će već idućeg tjedna uređaj biti nabavljen te uskoro i uručen splitskom KBC-u.

FOTO: Maja Prgomet