Suvremena cirkuska predstava na Gusara!

Prezentacija predstave u nastajanju "Passing Swiftly" održat će se ovu subotu, 23. travnja u 12:00 u amfiteatru Gusara, nova cirkuska lokacija u Splitu.

"Passing Swiftly" nova je predstava francuskog akrobatskog kolektiva Un Loup pour l'Homme čije ste predstave imali priliku gledati 2019. i 2021. godine. Autorice i izvođačice nove predstave su Špela Vodeb (Slovenija) i Christine Daigle (Kanada), koje su u svijet suvremenog cirkusa došle iz suvremenog plesa. Kao i u ranijim predstava, u fokusu nove produkcije je istraživanje granica mogućnosti akrobatskih tijela, promjena uloga, kompleksnost povjerenja između izvođačica, izlazak iz zone komfora...
Ulaz slobodan!

Špela i Christine od 18. travnja nalaze se na rezidenciji u HALI 100, a rezidencija i izvedba predstave dio su turneje "PASSING SWIFTLY / Un loup pour l’homme - residencies, performances, workshops in Croatia and Slovenia / April 2022" koja se odvija uz potporu Teatroskopa - programa koji su pokrenuli francusko Ministarstvo europskih i vanjskih poslova, francusko Ministarstvo kulture i Institut français Paris.


Izvedba i rezidencija dio su godišnjeg programa HALE 100 - rezidencijskog prostora za suvremeni cirkus kojim upravlja suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100, a koji se realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.