Volontiraj i postani dio HULU tima u 2021.

Strukovna udruga profesionalnih likovnih umjetnika HULU- Split u 2021. godini pruža jedinstvenu priliku mladim ljudima za stjecanje iskustva  i prakse na izložbenim projektima suvremene umjetnosti. Volontiranje će se odvijati u prestižnom izložbenom prostoru splitskog Salona Galić u Marmontovoj ulici, a volonteri će raditi na projektima nacionalno i međunarodno priznatih umjetnika. 

Pozivamo sve studente i mlade ljude koji imaju interes za suvremenu umjetnost  i željni su iskustva u radu u nezavisnoj kulturnoj sceni da se prijave u HULU-ov  program volontiranja  i steknu stvarno iskustvo u organizaciji izložbenih projekata.   Od vas se traži fleksibilnost, komunikativnost, odgovornost,  poznavanje engleskog jezika i sposobnost rada u timu.

Po završetku volontiranja volonteri će dobiti certifikat i preporuke za daljnji rad. Svaki ciklus volontiranja traje oko 20 dana.   Prijavite se što prije jer broj volonterskih mjesta je ograničen!

Prijave se vrše na huluvolonteri@gmail.com  

 

DODATNE INFORMACIJE

Što će raditi volonteri

- sudjelovanje u pripremi i postavljanju izložbe

- sudjelovanje u popratnim diskurzivno - edukativnim aktivnostima
 - komunikacija i pomoć umjetnicima pri njihovom gostovanju

-  sudjelovanje u snimanju video zapisa o izložbi i  razgovora s umjetnicima

- dežurstvo na izložbi (3 do 4 sata dnevno)

-asistiranje posjetiteljima, pružanje  informacija i komunikacija sa publikom.  

 

Što se dobiva volonterstvom

- stjecanje iskustva u organizaciji  izložbenih projekata renomiranih umjetnika i upoznavanje s  umjetničkom scenom

- certifikat o završenom volontiranju u jedinom strukovnom udruženju profesionalnih  likovnih umjetnika u Splitsko- dalmatinskoj županiji

- certifikat o završenom volontiranju  u galeriji Salon Galić

- preporuka za daljnji rad

- pokrivanje putnih troškova

- ostvarivanje novih kontakata i mogućeg angažmana na projektima HULU-a u budućnosti

 

O SALONU GALIĆ

Salon Galić najstariji je izlagački prostor u Splitu i nalazi se u najužem centru grada u Marmontovoj ulici. Salon Galić je započeo s izlagačkom djelatnošću  1924. godine i danas predstavlja kultno mjesto umjetničkog života u Splitu. Salon je osnovao Ivan Galić (1884.-1961.)  u čiju čast i danas galerija nosi ime.  Nakon smrti Ivana Galića upravljanje Salonom Galić preuzima  Hrvatska udruga likovnih umjetnika koja kontinuirano upravlja galerijom već 59 godina.  Godine 2014.  rješenjem Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH  Salon Galić je  kao najstarija splitska galerija proglašen i kulturnim dobrom.

 

O  HRVATSKOJ UDRUZI LIKOVNIH UMJETNIKA (HULU – SPLIT)

Hulu-Split je nevladina, neprofitna i nestranačka strukovna udruga likovnih umjetnika koji djeluju na području Splitsko-dalmatinske županije, a okuplja umjetnike iz cijele Hrvatske svih medija likovnog izražavanja od slikarstva, grafike i kiparstva do multimedijalne umjetnosti.

Programska koncepcija današnjeg HULU Splita temelji se na kontinuiranom godišnjem programu samostalnih izložbi i redovitom pokretanju i organizaciji većih skupnih projekata te pružanju suorganizacijske potpore članovima, drugim institucijama, udrugama i festivalima. Osim toga, HULU-Split bavi se izdavačkom djelatnošću, te aktivno podupire razne vidove suradnje među umjetnicima u zemlji i inozemstvu. Danas HULU-Split broji više od 450 članova.

Rad HULU- Splita su do sada podržali Ministarstvo kulture, Grad Split, Zaklada Kultura nova, Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica.

S radom Hulu-a se možete upoznati na web stranici  http://hulu-split.hr/