Split je konačno domaćin reprezentativne utakmice

Zgodni splitski vaterpolisti, hrvatski reprezentativci Petar Muslim i Anđelo Šetka konačno pozivaju sve Splićane i njihove goste na reprezentativno druženje. Ove sezone neporažena Hrvatska u utorak, 14. travnja u 18 sati na splitkom bazenu Poljud dočekuje reprezentaciju Italije. Za dvojicu reprezentativaca ova je utakmica od posebnog značenja, a ususret njoj otkrili su neke detalje iz svog života vezane uz Split. 

«Split je moj rodni grad. Na bazenu na Zenti započeo je moj sportski put, koji mi je kasnije odredio i život. Moji počeci nisu bili baš najveseliji. Škola plivanja bila mi je posebno mrska, pa sam prvu godinu dosta markirao. Roditelji bi me doveli na bazen, ja bih ušao kroz vrata, no skrenuo bih desno ispod skala i čekao da prođe sat vremena. Smočio bih kupaće i ručnik, rekao bi da sam bio na treningu, no vodu nisam ni vidio. Te godine to sam napravio barem dvadesetak puta. No, kada su krenuli treninzi s loptom, više nisam izlazio iz tog istog bazena!” – otkriva zlatni olimpijac Petar Muslim i dodaje: “Danas mi najviše nedostaje ljeto u Splitu. Navikao sam još kao dijete uzeti kupaće i ručnik i doći na bazen POŠK-a na Zentu, gdje se većinom kupaju moji prijatelji. Kad god bih došao, uvijek bih našao nekoga iz ekipe. To mi fali i kad god dođem u Split, odem se baciti tamo u more; uvijek je dobra ćakula i društvo. Velika mi je želja jednog dana opet zaigrati za POŠK, da s njim budemo konkurenti za osvajanje prvenstva Hrvatske!”

Nakon dugo vremena, Split je konačno domaćin reprezentativne utakmice. Ljubitelji vaterpola imat će priliku vidjeti jednu od najtrofejnijih reprezentacija u posljednjoj domaćoj utakmici FINA Svjetske lige. Hrvatska je već ranije osigurala nastup na finalnom turniru koji se u talijanskom Bergamu održava od 23. do 28. lipnja 2015.

«Pozivamo sve naše navijače kojih u Splitu ima posebno puno. Split ima veliku tradiciju vaterpola. Od tri splitska kluba svaki ima nešto svoje posebno. Jadran i POŠK su bili prvaci Europe, a sad čekamo Mornara da nastavi tu tradiciju. Dosta je igrača iz Splita prošlo kroz reprezenetacije i osvajalo medalje!” – govori reprezentativac Anđelo Šetka te dodaje: “Iako sam prve vaterpolo korake napravio na bazenu na Zvončacu, do kojega sam svaki dan dolazio biciklom, bazen Poljud također ima posebno značenje u mom srcu. Splićani su pokazali da vole vaterpolo u nekoliko utakmica ove sezone, kada su tribine bile pune. Nadam se da će isto tako podržati i reprezentaciju te s nama koji smo rođeni u ovom gradu podijeliti ponos i radost igranja za Hrvatsku, što je san svakog sportaša!”

Ulaznice za utakmicu prodaju se po cijeni od 40 kuna na blagajni Spaladium arene te u sustavu Adriaticketa