Bez iznenađenja: Za Sv. Duju nam pjevaju Ban i Magazin

Nakon što je Splićane uveo u 2011. godinu, za Svetog Duju na Rivi pjevao 2014. godine, pa smo potom opet uz njegove vječne hitove uplovili u 2015. godinu, evo nama Marijana Bana i za Sudamju ove godine. Legendarnog frontmena nikad prežaljene Daleke obale, 7. svibnja pratit će Diktatori, a da sve generacije naših sugrađana budu zadovoljne tu je i svirka grupe Magazin.

Stručna komisija iz TZ-a i Grada prepoznala je da ovaj program „prati nove trendove u domaćoj glazbi, te kako je u pitanju nastupe estradnih zvjezda i renomiranih glazbenika“, a tvrtka 'Mediteran produkcija' će osim za honorare glazbenika za rasvjetu, razglas, krov i vatromet, te ostale organizacijske troškove dobiti 280 tisuća proračunskih kuna.

Bana svi volimo, što potvrđujemo dolaskom na njegovih 10-ak svirki svake godine u Splitu, Magazin besplatne koncerte održava po klubovima i u shoping centrima. Zato je teško sa sjetom se ne prisjetiti vremena kada su nam za Sv. Duju pjevali Cesaria Evora, Stereo MC's, Gotan Project... a pod Marjanom je svoje eure trošilo puno puno manje turista. Zapitamo se često 'Di su pare?', ili je problem što s godinama imamo sve manje ambicioznu vlast?!