Čepozaik – akcija slaganja mozaika od plastičnih čepova na Trgu Gaje Bulata

U petak, 22. ožujka od 10.00 do 13.00 sati, na Trgu Gaje Bulata 1 ispred zgrade HNK u Splitu, bit će održana humanitarna ekološka akcija pod nazivom Čepozaik. Organizator je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a tom prigodom svi posjetitelji moći će sudjelovati u slaganju mozaika dimenzija 2x2 metra od plastičnih čepova.

 

Akcija se organizira povodom Svjetskog dana voda, a vjerujemo da će u slaganju Čepozaika najviše uživati najmlađi – za prvih tridesetak djece koja donesu 20 ili više plastičnih čepova, pripremili smo prigodne nagrade (bojanke, postere, knjige…).

 

"Cilj nam je na zabavan način osvijestiti djecu i mlade o važnosti smanjenja korištenja plastike, ali i pravilnog i odgovornog odvajanja te zbrinjavanja otpada. Prikupljeni plastični čepovi bit će donirani za potrebe projekta "Čep za osobe s invaliditetom" Obrta za skupljanje i distribuciju neopasnog otpada Eko Proložac, koji se provodi u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Imotski i Ekološkom udrugom Spasimo šume, na području Splitsko-dalmatinske županije." - poručuju iz Udruge Sunce.