Četvrti Split Tech City Festival ovog petka i subote u Ljetnom kinu Bačvice

Ovih će dana Split postati središte domaće tehnološke scene. Naime, u petak i subotu se u Ljetnom kinu Bačvice održava četvrto izdanje Split Tech City Festivala.

Riječ je o događaju koji okuplja poslovno-tehnološku scenu iz cijele Hrvatske, ali i šire. Nastupit će 39 domaćih i stranih stručnjaka iz tech sektora. Prvi dan se održava na hrvatskom, a drugi na engleskom jeziku.

Nekoliko stotina ljudi koji se očekuju u publici poslušat će 6 predavanja i 10 panel rasprava o temama poput kreativnosti u poslovanju, preživljavanju IT tvrtki u kriznim vremenima, umjetnoj inteligenciji, pokretanju globalnog startupa iz Splita i dr.

Predavači i panelisti koji će nastupiti u glavnom dijelu programa su Mario Frančešević, Ilija Studen, Goran Batinić, Kristijan Matijašević, Ivan Božić, Ante Gojsalić, Keith Kirby, Flor Nieto, Kent Pepper, David Jakic, Jaïr Halevi, Petra Salarić i Matthias Röder.

Pretprogram se sastoji od panel rasprava koje će se održavati u šumici Ljetnog kina, a koje organiziraju i moderiraju Split Tech City partnerske organizacije: DUMP Udruga mladih programera, Digitalna Dalmacija, Engineering Management meetup, Silicon Castles, NEXT Youth Conference, CroAI i IAB Croatia

STC Festival svečano će otvoriti gradonačelnik Ivica Puljak u petak u 19 sati.

- Na Festival su dobrodošli svi koji žele slušati o inspirativnim poduzetničkim iskustvima iz tehnološkog sektora, bez obzira na dob, zanimanje i interese. Naglasak je na životnim pričama i vrijednostima kojima se vode pravi lideri u pokretanju i razvijanju vlastitog posla, tako da u publici uvijek imamo i arhitekte, odvjetnike, poduzetnike u turizmu i profesore, a svake godine nam dolazi i sve više učenika i studenata, istaknuo je u ime organizatora Toni Trivković, osnivač i predsjednik Split Tech Cityja.

Uz zanimljiva predavanja, publika čeka i druženje u šumici Ljetnog kina uz DJ-a, hranu i piće.

Split Tech City Festival sufinanciran je sredstvima Grada Splita. Sponzori su Agilo, Bitcoin Store, GetByBus, Razvojna agencija Split - RaST i AC Hotel by Marriott Split, dok su partneri Toto Travel i Split Guide.


Ulaznice su dostupne putem platforme Entrio, a sve detalje o rasporedu možete vidjeti na službenim stranicama Split Tech City Festivala.