City Pazar- nova gradska tržnica

Poznata je izreka kako se kultura najbolje upoznaje kroz hranu naroda, a za to ne postoji bolje mjesto od lokalne tržnice. Upravo jedna takva otvorena je proteklog vikend u Splitu, točnije u City Centeru one Split. City Pazar novo je omiljeno odredište Splićana, koje na jednom mjestu objedinjuje kvalitetnu i raznovrsnu ponudu; nudi pregršt svježih i domaćih namirnica te provjerene proizvode lokalnih proizvođača. 

Prva trajna tržnica unutar shopping centra u Splitu otvorena je svaki dan, od 9 do 21 sat. Osnovu City Pazara čini sedam pomno biranih trgovina te dodatna prodajna mjesta smještena na prostranom trgu u prizemlju Centra na kojima će obiteljska poljoprivredna gospodarstva te drugi mali proizvođači predstaviti najbolje od svoje ponude. Svježa ribu i morski plodovi mogu se pronaći u Gastro ribarnici Brač, a najkvalitetnije meso i srodne proizvode u mesnici Šakić. Mini mljekara Veronika proširuje svoj dobro poznati asortiman i pretvara se u Veronika delikatese, a kultna splitska pekara – Prerada, jamči nabolje pekarske proizvode s tradicijom. Raznovrsno i uvijek svježe voće i povrće čeka vas u trgovini Mr. Green, birane torte i druge slastice u La Delti, a uskoro će se navedenim trgovinama pridružiti i Harissa spice store s najfinijim začinima iz svih krajeva svijeta.

Uz ovaj stalni postav, u prosincu posjetitelje očekuje bogata ponuda za blagdanski stol ili za 'ispod jelke' za najmilije. Između ostaloga, tu je i raznovrsna ponuda kvalitetnog meda i prerađevina od meda, suhomesnatih proizvoda, konzervirane ribe, citrusa, džemova, likera, soparnika, zdravih sirovih i raznih domaćih kolača, jabuka i hladno prešanih sokova, kupinovog vina i džemova te ručno rađenih suvenira, nakita i posuđa od maslinovog drveta.

City Pazar otvoren je svaki dan, od 9 do 21 sat, u prizemlju City Centera one Split, pored trgovine Interspar. Savršeno mjesto na kojem se mogu pronaći domaće birane i kvalitetne namirnice i proizvodi. U slast!

Foto: Maja Prgomet