Članovi "Srca" slave svoj dan

Udruga osoba s cerebralnom paralizom "Srce" projekcijom filma Matka Petrića "Odgovor je ljubav - a pitanje?", 5. svibnja u 19 sati u kinoteci Zlatna vrata (Dioklecijanova 7, Split) obilježava Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Film je to koji prati priču troje mladih ljudi i pripreme članova udruge Srce za izvedbu koncerta "Vridilo se rodit" održanog 27. studenog 2011.g. i on je priča od... srca. Trajanje filma je 38 minuta, a ulaz je slobodan.

Također, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića 8.svibnja u 18h bit će otvorena izložba radova s likovne radionice udruge osoba s cerebralnom paralizom "Srce", koja se godinama kontinuirano održava uz stručno vodstvo likovnog terapeuta Alemke Đivoje.

Radi se o mnoštvu zanimljivih radova u raznim tehnikama specijalno prilagođenim osobama s motoričkim teškoćama, kolaži, monotipije i sl.. Izložba će trajati do 19. svibnja.

Udruga Srce okuplja mlade ljude s invaliditetom i sve svoje napore ulaže u integraciju tih mladih u društvo. Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom je prilika da izlaganjem i prikazivanjem svojih radova skrenemo pozornost šire javnosti na probleme ali i mogućnosti osoba sa cerebralnom paralizom.

Naša misija je unapređenje procesa uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu, i to kroz aktivno sudjelovanje, a svojim aktivnostima uistinu popunjavamo i one praznine koje ostavljaju institucije zadužene za pružanje skrbi, podrške i savjetovanja osoba s invaliditetom.