EMERGENSEA: Spas na moru u dva klika

Ljeto je konačno stiglo, donoseći sa sobom obećanje sunčanih dana na moru i opuštanja uz valove. Zamislimo da je to savršen dan za plovidbu, s nebeskim plavetnilom iznad nas i mirnim morem. Udaljeni od obale, sretni što smo daleko od svakodnevnih briga, fokusirani samo na uživanje u trenutku.

No, kao što to često biva, život na moru može se brzo promijeniti. Čak i kad ste iskusni skiper, ne možete izbjeći dolazak neverina. Neverin je pojava na moru koja, naizgled, dolazi niotkuda. Karakteriziraju ga nagla naoblaka, jaki vjetar i valovi s brzinom vjetra i preko 35 čvorova.

Inače, u 2023. godini zabilježen je porast nesreća na moru, s ukupno 402 pomorske nesreće, što uključuje sve incidente od manjih kvarova do ozbiljnih nesreća s ljudskim žrtvama.

Tog jednog dana, dok smo uživali u svojoj morskoj avanturi, nebo je naglo potamnjelo. Prvi znakovi oluje brzo su nas podsjetili na stvarnost – na moru se nikada ne zna što može donijeti sljedeća minuta. Nepogoda je stigla brže nego što smo mogli reagirati. Naš miran dan na moru pretvorio se u izazovnu situaciju.

U tom trenutku, EmergenSea aplikacija postala je naša spasonosna nit. Uz sve svoje napredne značajke, SOS gumb je bio naša direktna veza s hitnim službama. Pritisak na taj gumb je bio onaj jednostavan korak koji nam donosi mir. EmergenSea je odmah prepoznala našu lokaciju i poslala sve potrebne informacije spasilačkim službama. U tom trenutku, osjetili smo olakšanje znajući da smo pod zaštitom stručnjaka koji će nam pružiti potrebnu pomoć.

Brzo kontaktiranje EmergenSea mreže: SOS gumb za trenutačni poziv u pomoć

EmergenSea SOS gumb predstavlja vrhunsku tehnologiju koja osigurava brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama na moru. Kada se suočite s neočekivanim problemima poput oluje, medicinskih situacija ili tehničkih kvarova na plovilu, SOS gumb je vaš prvi korak prema sigurnosti. Samo jedan pritisak na gumb aktivira hitni poziv koji šalje vašu trenutnu lokaciju i detalje situacije u pozivni centar EmergenSea mreže.

Ova tehnologija zasnovana na GPS-u omogućuje precizno određivanje lokacije, što je ključno za brzu intervenciju. Na ovaj način izbjegnuta je suvišna komunikacija, panika kod skipera te se uštedjelo puno dragocjenog vremena. Bez obzira jeste li na udaljenom putovanju ili blizu obale, EmergenSea pozivni centar vas povezuje s potrebnom pomoći u samo nekoliko sekundi. To je osobito važno jer situacije na moru mogu evoluirati brzo, zahtijevajući brzo djelovanje kako bi se osigurala sigurnost, kako posade, tako i plovila.

Ostale važne funkcionalnosti EmergenSea aplikacije

Osim SOS gumba, EmergenSea nudi širok spektar dodatnih značajki koje poboljšavaju sigurnost vaših morskih avantura:

  • Precizno određivanje vrste hitne situacije: S dva klika, korisnici mogu odabrati između različitih kategorija hitnih situacija (npr. medicinski, problemi s plovilom i sl.), što omogućuje hitnim službama bržu i ciljanu reakciju.
  • Praćenje plovila u stvarnom vremenu: Neprekidno praćenje lokacije plovila osigurava da EmergenSea može odmah reagirati na promjene situacije, čak i kada aplikacija nije aktivno otvorena na telefonu.
  • Geofencing tehnologija: Automatska upozorenja o navigacijskim opasnostima pomažu korisnicima da izbjegnu neželjene situacije kao što su plitko more, visine mostova ili navigacijska upozorenja.
  • Personalizirani korisnički profil: Unaprijed uneseni podaci o korisniku i plovilu olakšavaju hitnim službama pružanje brže i efikasnije pomoći.
  • Besplatna asistencija na moru: Članovi EmergenSea mreže imaju pravo na besplatnu pomoć i savjetovanju na moru, što uključuje tehničku podršku bez dodatnih toškova, kao i savjete o sigurnosti.
  • Offline funkcionalnost: Aplikacija omogućuje slanje hitnih poruka putem SMS-a kada nema dostupne internetske veze, osiguravajući da korisnici mogu zatražiti pomoć čak i u udaljenim ili izoliranim područjima (uvjet je minimalno GSM signal).
  • Privremeno skrivanje vidljivosti: Opcija “incognito” načina plovidbe omogućuje korisnicima privremeno skrivanje svoje lokacije, čuvajući svoju privatnost dok uživaju u svojim morskim avanturama.

EmergenSea Live Tracking nije samo aplikacija, već vaš neprocjenjivi saveznik na moru. Kroz svoj moćni SOS gumb i ostale napredne značajke, EmergenSea vam omogućuje da se osjećate sigurno i spremno na svaku moguću situaciju na moru. Bez obzira jeste li iskusni mornar ili početnik, ova aplikacija je dizajnirana kako bi vam pružila potrebnu podršku i zaštitu vaše imovine kad je najpotrebnije.

Aplikacija je dostupna besplatno u mrežnim trgovinama, iOS i Android.