Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u 18:50 sati na Trgu Franje Tuđmana

Jučer je u Gradu Splitu održana sjednica Organizacijskog odbora za ispraćaj Olivera Dragojevića sastavljen od predstavnika Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske glazbene unije te predstavnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Lučke kapetanije i Turističke zajednice.

- Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali - hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske. Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma - poručeno je iz Ureda Grada.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u 11 sati održati će se  komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika.