Ivica Puljak stupio na dužnost gradonačelnika Grada Splita

Službena primopredaja izvršne vlasti između dosadašnjeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i novog splitskog gradonačelnika Ivice Puljka obavljena je danas u nazočnosti njihovih zamjenika Jelene Hrgović Tomaš i Nina Vele te Bojana Ivoševića i Antonia Kuzmanića. Primopredaji su nazočili i izabrani vijećnici stranke Centar.

- Za naš grad potrebno je gorjeti, ali i ne izgorjeti. Unatoč brojnim izazovima mi smo uspjeli ostvariti ono što smo htjeli - učiniti pristojan, kulturan, konkurentan i uredan grad. Vi ćete to poboljšati, u to sam uvjeren. Ostavljamo grad s pripremljenim, financiranim i započetim projektima. Završite ih. Ostavljamo grad sa 57 milijuna kuna na računu. Sve je to nešto što ja i moji zamjenici prije četiri godine nismo imali. Podsjećam, preuzeli smo upravljanje gradom od povjerenice Vlade i grad bez proračuna. Želim Vam puno uspjeha u radu, puno razumijevanja, a  izražavam zahvalnost mnogim zaposlenicima Gradske uprave s kojima mi je bilo zadovoljstvo raditi - kazao je Krstulović Opara u svom obraćanju te dodao kako mu je bila čast biti gradonačelnikom Splita.

Gradonačelnik Ivica Puljak zahvalio se Andri Krstuloviću Opari i njegovim zamjenicima Jeleni Hrgović Tomaš i Ninu Veli na svemu dobrome učinjenom u proteklom mandatu te im je poželio uspjeh u daljnjem profesionalnim i privatnom životu. Gradonačelnik Puljak najavio je nastavak svih započetih projekata, koji su na dobrobit građana Splita. - Nećemo vladati, nego upravljati gradom, javno i transparentno, a zbog čega su nas građani i izabrali - naglasio je novi gradonačelnik te nastavio:  - Jedan od prvih koraka bit će sastanci s pročelnicima gradskih službi, proučavanje primopredajnog izvještaja, analiza financijske situacije, kao i potezi u pravcu olakšanja izlaska iz krize našim građanima i poduzetnicima, regulacije prometa na Marjanu te sve ostale stvari koje smo najavili u predizbornoj kampanji. Slijedi doba nade i optimizma u našem gradu - poručio je. Odgovarajući na upite novinara gradonačelnik Puljak kazao je kako “ne očekuje kosture iz ormara“ te je izrazio uvjerenje da su bivši gradonačelnik i njegovi zamjenici radili na dobrobit građana. Također, gradonačelnik je poručio kako očekuje što skoriji susret s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem kako bi se prionulo još boljem radu na dobrobit građana Splita, kao i cijele Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević izrazio je nadu u dobru suradnju sa svim zaposlenicima Gradske uprave, a u interesu razvoja grada. - Krenimo svi zajedno raditi za bolji i još ljepši Split i neka za četiri godine bude pravi cvit Mediterana. Očekuje nas puno posla i spremni smo. Kako je rekao dosadašnji gradonačelnik Krstulović Opara, „treba gorjeti, ali ne i izgorjeti“. Jamčim da imamo snage za veliki rad i iskorake. Građani će nam biti snažan vjetar u leđa. Vjerujem da će za četiri godine građani biti zadovoljni našim radom - kazao je zamjenik Ivošević koji je također izrazio nadu u dobru suradnju s premijerom Plenkovićem i cijelom hrvatskom Vladom.

www.split.hr