Josipović podržao splitsku Shift konferenciju

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravio je danas u Splitu i tom prigodom posjetio sjedište splitskih tvrtki Codeanywhere, Procedo i Shift. Zajedno s gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom i suradnicima razgovarao je s Ivanom Burazinom i Vedranom Jukićem o izazovima startup poduzetništva u Hrvatskoj te o internacionalizaciji poslovanja, a posebnu pozornost su pridali osvajanju američkog tržišta, budući da njihov Codeanywhere ima i podružni ured u Palo Altu u Kaliforniji.

Predsjednik Josipović je ovom prigodom premijerno lansirao android verziju Codeanywhere aplikacije koju su programeri razvijali posljednjih godina.

Još jedna aktualna tema susreta je bila Shift konferencija, najveći startup događaj u jugoistočnoj Europi. Ova konferencija je nastala kao rezultat uspješne suradnje triju informatičkih poduzeća iz Splita – Proceda, Profica i Locastica i želje da se mladima omogući što lakši pristup informacijama i kontaktima koji im mogu pomoći u njihovom probitku na lokalnu i međunarodnu IT scenu.

Ove godine će se održati u Splitu po treći put, 5. i 6. lipnja, a prethodit će joj zanimljiva natjecanja programera i startupa. Očekivani broj posjetitelja je veći od tisuću.

Sastanak je zaključen uz pohvale i čestitke predsjednika mladim poduzetnicima. Predsjednik Josipović je izrazio svoje zadovoljstvo i ponos novom generacijom poduzetnika koja je stasala u gradu pod Marjanom i izjavio da je ovo dokaz da su i u Hrvatskoj mogući veliki poslovni pothvati i uspjeh na svjetskim tržištima, kao i praćenje globalnih trendova razvoja informatičke industrije i poduzetničkog angažmana mladih visookobrazovanih ljudi.

- Nakon prošlogodišnje konferencije koja je privukla nešto više od 500 posjetitelja iz svih dijelova svijeta, ove godine nam je cilj cijeli događaj dignuti na još veći nivo, a broj posjetitelja udvostručiti. Lijepo je vidjeti da ove godine dobivamo podršku od predsjednika i gradonačelnika za ono što radimo u Splitu - kazao nam je Antonio Perić, iz tvrtke Locastic.