Ko ti dade vozačku?! - Opasna splitska križanja

Vjerujemo da ste svi uočili da mnogi vozači u našem gradu ne razumiju princip rada prometnih svjetala i značenje znakova koje daju ovlaštene službene osobe (policajci). Upravo iz tog razloga su mnoga raskrižja postala opasnima, iako ne bi trebala biti u tolikoj mjeri; takvima smo ih učinili mi kao vozači, ali i kao pješaci.

Koja su to najopasnija raskrižja u Splitu? Tko su krivci prometnih nesreća? Kako izbjeći prometnu nesreću? Kako tumačiti znakove policijskih službenika? Tko ima prednost pri skretanju udesno, a tko pri skretanju ulijevo?

"Na izlaganju ću vam ukazati na raskrižja na kojima se događa najviše prometnih nesreća, te na raskrižja koja osobno smatram najopasnijima u Splitu. Nadam se da ćete se družiti s nama, bilo kao već gotovi vozači ili kao budući kandidati za vozače, i time naše izlaganje učiniti još zanimljivijim u opuštenoj i veseloj atmosferi.", poručuje Neno Marić, predavač iz Autoškole Bul.

Predavanju će se pridružiti i policijski službenik, koji će nam iz prve ruke reći što se to događa na splitskim cestama i na koji način te situacije možemo izbjeći.

Pozivamo sve mlade, ali i iskusne vozače, roditelje i djecu da nam se pridruže na predavanju pod nazivom "KO TI DADE VOZAČKU?! - Opasna splitska križanja", koje će se održati u ponedjeljak, 27.3., od 19:30h u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20 /II. ulaz).