Pokreće se Symfony Croatia User grupa u Splitu

Splitska PHP i Symfony zajednica okupit će se u četvrtak 27.02.2014. godine na prvom sastanku Symfony Croatia User grupe. Početak događaja je u 18 sati, a lokacija zapadni dio Sveučilišne knjižnice Split.

Symfony je jedan od popularnijih frameworka za PHP, a Split nije slučajno izabran kao mjesto okupljanja - jer je navodno baš to hrvatski grad u kojem ga u poslu koristi najviše developera - njih 30 do 40.

Ciljevi pokretanja grupe su druženje, dijeljenje znanja kroz predavanja, organizacija zajedničkih odlazaka na konferencije te organiziranje događaja poput hackathona, a namijenjena je primarno PHP i Symfony developerima i studentima. Bude li susret uspješan, grupa će se trebala nastaviti nalaziti svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu. Na prvom događaju okupljene očekuje predavanje Antonija Perića i Andreja Boboša te networking uz pizzu i pivo.

Više informacija dostupno je na Facebooku i Twitteru te službenoj web stranici – www.symfonycroatia.org. Dolazak je poželjno potvrditi na meetup.com iako je ulaz besplatan. Sponzori događaj su tvrtke Locastic i SeekandHit.