Predavanje o permakulturi

Klub mladih Split (Split 3, Ruđera Boškovića 20/II) nastavlja s nizom zanimljivih predavanja o raznovrsnim temama. U utorak, 7.4.2015. u 20 h, imat ćete priliku saznati ponešto o permakulturi.

Udruga Permakultura Dalmacija ovim će predavanjem predstaviti permakulturu kao interdisciplinaran pristup čiji je cilj ponuditi rješenja na krizne situacije s kojima je današnje društvo suočeno. Pojam permakulture nastao je 70-ih godina u Australiji, a proizašao je iz složenice „permanentna kultura“.

Održivi modeli gospodarenja resursima, pravedna raspodjela materijalnih dobara i suradnja s prirodom naspram eksploatacije samo su neka od načela koja permakultura primjenjuje. Permakultura smisleno povezuje razne struke – od arhitekture i agronomije do šumarstva, ekonomije i sociologije.

Ovom prilikom saznat ćete više i o udruzi Permakultura Dalmacija, koja je osnovana s ciljem okupljanja stručnjaka s raznih područja, permakulturnih dizajnera i građana zainteresiranih za razmjenu znanja i vještina. Predstavit će se i planirane aktivnosti – radionice, izleti i predavanja, kao i veliki tečaj permakulturnog dizajniranja.

Predavači: Mia Grga i Ivan Rako – permakulturni dizajneri i osnivači udruge