Sinoć u Splitu održan prosvjed protiv poreza na nekretnine, a danas izglasano povećanje prireza na 15 %

Nekoliko stotina Splićana okupilo se u nedjelju navečer na Rivi, na mirnom prosvjedu protiv poreza na nekretnine. Jedan od organizatora prosvjeda  je Robert Pilipović, poznat kao čovjek koji je javno prozvao premijera Plenkovića i Vladu kada su bili požari u Splitu! 

Na prosvjedu su govorili Maja Jurišić iz Pokreta otoka, Josip Bačić koji je prvi ustao za Zlatni rat, Lucija Šalinović, Splićanka koja studira u Zadru.

Prosvjed je završio nakon 20 sati bez ikakvih izgreda,  a Pilipović je pozvao sve na referendum protiv poreza i najavio skupljanje potpisa za isti.

Danas je počela je prva redovna sjednica Gradskog vijeća u novom sazivu, a  HDZ i Kerumov HGS poskupili su život Splićanima. Njihovim je glasovima povećan prirez s 10 na 15 posto. Uzaludni su bili argumenti oporbe, stranke Pametno, Mosta i SDP-a, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara uvjeren je da nije bilo moguće drugačije, s obzirom na pustoš kakvu je zatekao u gradskim financijama. Pobrojilo se čak 570 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja, od čega je 30 posto nenaplativo.