Svečano otvoren Studentski dom na Kampusu

Jutros je na kampusu Sveučilišta u Splitu u organizaciji Studentskog centra Split upriličena svečanost otvorenja novog studentskog doma i uprave Studentskog centra Sveučilišta u Splitu. Zgradu vrijednu više od 100 milijuna kuna koja sadrži novi smještaj kapaciteta 615 osoba, novu sportsku dvoranu, Student servis i druge različite sadržaje, o čemu smo već i pisali, došli su pogledati i nazočiti otvorenju ministar znanosti, obrazovanja i športa doc.dr.sc. Željko Jovanović, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, zamjenik gradonačelnika grada Splita Jure Šundov te bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa za čijeg je mandata počela izgradnja zgrade, prof.dr.sc. Dragan Primorac.

Održavši govore, koje su započeli govorom rektora Sveučilišta u Splitu Ivana Pavića te pozdravom i govorom Gordane Raos, ravnateljice Studentskog centra, svi su se složili u jednome - Splitu i studentima koji u njemu pohađaju fakultete, ovakva zgrada je postala neophodna, no na izgradnji samo ove zgrade nemoguće je stati obzirom da broj studenata u Splitu iz godine u godinu ubrzano raste.

Naglasimo još da zgrada, zbog nedostatka novca, nije u potpunosti dovršena i studentska menza u njoj će zasada čekati neka bolja vremena, no riješeno je ono najnužnije, a to je studentski smještaj koji je sve ove godine bio velika boljka studentima koji su imali volju i želju doći studirati u Split. Naime, kapacitet studentskog smještaja se, otvaranjem ove zgrade, više nego udvostručuje, pa je tako uz dosadašnjih nešto manje od 600 kreveta od sada dostupno i 600 novih.

Ravnateljica Raos je i pred samo otvaranje okupljenim novinarima istaknula da se već radi na osiguravanju sredstava za dovršenje zgrade, a jedna od mjera je i davanje u najam smještaja za ovo ljeto koje je već u cijelosti popunjeno. Studenti će u studentske sobe s početkom nove akademske godine.

Sportska dvorana, smještaj, sadržaji za studente kao i Student servis sve u istoj zgradi po prvi put u Split donose sve na jednom mjestu, što je zaista značajno za studentski život. Fakulteti koji se na kampusu dovršavaju i novi koji su u planu, ulijevaju nadu da će slika grada Splita kao studentskog grada u narednim desetljećima podebljati svoje obrise.