Svjetska programerska faca Ryan Weaver stiže u Split

Ryan Weaver je jedan od najpoznatijih Open Source suradnika na svijetu, koji osim što je jedan od Symfony Core programera, voditelj je jedne od najvećih platformi za edukaciju programera – KNP University. U Split dolazi ravno iz Rovinja, gdje je na Web Summer Campu proglašen najboljim predavačem na konferenciji. Njegovo predavanje „Vrijeme je za Symfony Flex“ će se održati na Tinel Meetupu u utorak, 05.9.2017 godine, u prostorijama splitske digitalne agencije Locastic.
 
Iako se još uvijek nisu slegli dojmovi nakon odličnog gostovanja Harrya Robertsa koji se predstavio na temu brzine web stranica i povećanja efikasnosti, najavljeno je još jedno poznato lice iz programerskog svijeta.

Ryan Weaver je također jedan od samoukih programera koji su uspjeli ostvariti respektabilnu karijeru. Pohađao je fakultet, ali se specijalizirao za matematiku i španjolski. Nekoliko godina nakon što je diplomirao, započeo je svoje prve programerske korake.
 
Kao svoj glavni forte, Ryan je odabrao Symfony, gdje je godinama doprinosio ažuriranjem dokumentacije i razvoju ovog PHP Frameworka. Već 2011. Godine dobio je svoju prvu prestižnu nagradu za suradnika godine na ceremoniji Symfony Awards, a krajem 2014. godine je primljen kao deseti član Symfony Core programerskog tima, što dovoljno govori o njegovoj reputaciji kao kontributora.
 
Trenutno, Ryan je voditelj Symfony dokumentacijskog tima, a osim toga radi kao trener I konzultant na KnpLabs US, koja je jedna od prestižnijih platformi za samouke programere. Osim toga, čest je sudionik internacionalnih konferencija, a njegova posljednja je bila Web Summer Camp, gdje je uvjerljivo odnio pobjedu kao najbolje ocijenjeni predavač od strane posjetitelja, sa ukupnom ocjenom 4.77

Kao član Core tima, aktivno je radio na razvijanju Symfony Flex alata, koji služi kao novi način instaliranja i konfiguriranja aplikacija, a splitskoj publici će predstaviti upravo na tu temu.
 
„It's Symfony Flex Time“ je bila tema radionice u Rovinju, a sa sličnom agendom dolazi i u Split. Njegovo predavanje dio je četvrtog po redu Tinel Meetupa koji organizira splitska digitalna agencija Locastic, kao besplatni način edukacije za sve IT entuzijaste u Splitu i okolici. Tinel Meetup započinje u 19 sati, a u Weaverovo predavanje će vas uputiti Danijela Mikuličić iz tvrtke Locastic.

Ulaz je slobodan, uz pravovremenu potvrdu dolaska na službenoj stranici događaja  http://meetu.ps/3cSvmv