Ugostitelji s Brača i ove se godine udružuju za djecu s teškoćama u razvoju

U subotu 19. kolovoza brački ugostitelji opet će se odreći svojih napojnica kako bi pomogli Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“. Bit će to 11. izdanje poznate humanitarne akcije „Svaka kuna se računa“ na otoku Braču, no ove godine s nazivom sukladnim novoj valuti „I euro jedan djeci je vrijedan“. U dosadašnjih deset izdanja, humanitarna akcija je prikupila 109.029,84 eura.

Brački Crveni križ organizator je od prvog dana, još kada su u akciji sudjelovali samo ugostitelji iz Supetra, dok se danas radi o jednoj od najmasovnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija na ovom dalmatinskom otoku, ali i u cijeloj Dalmaciji.

Prikupljena novčana sredstva iznimno su važna za Bračke pupoljke, jer njihovi roditelji volonteri se gotovo isključivo financiraju od donacija.

Brač je najveći srednjodalmatinski otok, koji je već mnogo puta pokazao da ima i najveće srce za svoju djecu! Nakon uspješnih deset godina akcije, nastavljamo i dalje, samo s novim nazivom. Pozivam sve koji će se u subotu naći na našem otoku, da se pri ostavljanju napojnice sjete naših bračkih mališana. Ako niste na Braču, a želite sudjelovati u humanitarnoj akciji, to je moguće uplatom na račun akcije HR37 236 0000 1503 290 087, rekao je Mate Mladina, ravnatelj Crvenog križa Brač.  

Udruga „Brački pupoljci“ jedina je institucija na Braču koja nudi socijalne usluge djeci s teškoćama u razvoju. Nastoje pružati podršku obiteljima putem savjetovanja i razmjene iskustava, dok su njihovim članovima dostupne besplatne usluge logopeda, defektologa, fizioterapeuta, senzornog terapeuta, ortopedagoga, ali i izvanškolske aktivnosti i radionice. Brački pupoljci broje 90 štićenika iz svih općina na otoku, različitih dobi i poteškoća, a zahvaljujući akcijama poput ove omogućen im je ostanak na Braču, s njihovim obiteljima, uz adekvatnu podršku, edukaciju i terapije.

Ovogodišnja humanitarna akcija započela je malonogometnim turnirom u Bobovišćima, a završetak je planiran 27. kolovoza uz humanitarni koncert u Milni. Donacije se na žiro račun primaju do 31. kolovoza, nakon čega će sva prikupljena sredstva biti donirana Bračkim pupoljcima.