Zašto Splićani dolaze u gradsku jezgru?

Nakon što su nedavno predstavili rezultate dvaju istraživanja o turizmu u Splitu - profil prosječnog turiste i profil posjetitelja muzeja među turistima - znanstveni tim Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita u ponedjeljak, 10. ožujka predstavlja i treće istraživanje u nizu. Ovoga puta u Svečanoj dvorani Muzeja grada Splita govorit će se o motivima dolazaka Splićana u  povijesnu jezgru grada u 2013. godini.

Tom prilikom članovi tima mr. Mirko Petrić i dr. Inga Tomić Koludrović dat će odgovore na pitanja poput zašto Splićani i stanovnici naselja u okolici Splita dolaze u povijesnu jezgru grada, koje su dobi, obrazovanja i radnog statusa, što rade u povijesnoj jezgri i koliko su zadovoljni onim što im ona nudi, postoje li razlike u motivima dolazaka i zadovoljstvom sadržajima u različitim dobima godine, te možda i najvažnije - kako se mogu planirati sadržaji koji će pridonijeti održanju gradskih funkcija središta Splita.

Istraživanje je provedeno u četiri navrata - lipnju, kolovozu, listopadu i prosincu 2013. - kako bi se pokrila sva godišnja doba.