Zavirili smo u studentsku Mamuticu

Potaknuti nastavkom građevinskih radova, te najavom privođenja istih kraju, zavirili smo na gradilište velike zgrade tri fakulteta, takozvane „Mamutice“. Podsjetimo, tu bi se na osam etaža i 28 000 m2 smjestili PMF, KTF i Pomorski fakultet. Gradnja je počela davne 2008. godine, a prolongirala se godinama, kako što zbog pomanjkanja financijskih sredstava, tako i zbog kraha Konstruktora.

Skoro dovršena zgrada dvije je godine zjapila napuštena, no krajem ljeta prošle godine radovi su konačno nastavljeni. U kratkom periodu izbetonirani su novi kvadrati platoa oko zgrade, izgrađena trafo-stanica, te nastavljeno unutrašnje uređenje. Rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić 19. rujna najavio je dovršenje radova, te useljenje fakulteta do kraja godine. No sudeći prema slikama, došlo je do novog usporenja dinamike radova.

 

 

 

Dočekali smo ožujak 2013., a zgrada je i dalje neopremljena, puna gole armature i betona, te raskopanog okoliša. Na prvi pogled ne mnogo drugačija od izgleda koji ju je krasio prije pet mjeseci. Stigao je novi semestar, a useljenje se još uvjek čini kao dalek cilj. Što je uzrok ovom zastoju možemo  samo nagađati, te se nadati da će studenti ovih triju fakulteta useljenje dočekati barem početkom sljedeće akademske godine. S obzirom na uvjete u kojima se trenutno nalaze, bilo bi krajnje vrijeme.