Zdravstvena škola u novim kašnjenjima

Na prostoru Trstenika, između dvije bolnice, kraju se polako privode radovi na još jednom objektu. Radi se o srednjoj Zdravstvenoj školi. Više od 30 godina smještena u neprimjerenom objektu u Vukovarskoj ulici, te na još četiri lokacije, novim prostorom će se ostvariti mnogo kvalitetniji uvjeti za održavanje nastave za 880 učenika. Među različitim novim sadržajima možemo nabrojiti i novi biokemijski laboratorij, amfiteatar s 200 mjesta, te kantinu. Investiciju vrijednu oko 40 milijuna kuna većinski financira Svjetska banka, uz dodatnu potporu Splitsko-Dalmatinske županije.

 

Gradnju ove zgrade, koja je počela sredinom davne 2009. godine i koja je trebala biti dovršena u roku od godinu i pol dana, pratili su brojni problemi. Od nesuglasica u vidu imovinsko-pravnih odnosa, pa do prekrajanja osam godina starog projekta kako bi ga se dovelo na današnje standarde. To je, primjerice, uključivalo izmjene instalacija i uvođenje internetskog priključka u svaku učionicu. Sam izvođač radova, Osijek Koteks, u vlasništvu je osobe koja je sudjelovala u aferi podmićivanja sudaca Vrhovnog suda.

 

Posljednji rok dovršetka o kojem se govorilo je 31. ožuka, no i on je probijen za više od tri mjeseca. O kakvim se sada problemima radi ne znamo, no možemo se samo nadati da će sve biti dovršeno do početka sljedeće školske godine, što će značiti konačan kraj ove uistinu preduge trakavice.