Za ovu nedjelju odgođen FMFS party na Rivi

Party odgođen zbog bure i leda održat će se ove nedjelje 4.1. na Rivi! Vidimo se!

----

Drugu godinu za redom, Festival mediteranskog filma Split svoju publiku časti filmovima i partijem na Rivi! Tijekom praznika na vimeo kanalu FMFS-a imate priliku besplatno pogledati dugometražne hit filmove koji su prikazani u ljetnom kinu Bačvice, španjolsku "Snjeguljicu" i francuski "Ruka u ruci", kao i hrvatske kratke filmove iz ovogodišnjeg programa "Ješki".

Za zagrijavanje, večer uoči dočeka Nove 2015. godine, odlično će poslužiti "FMFS Soundtrack Party" kojeg u suradnji s Adventilacijom na Rivi organiziraju sutra (utorak, 30. prosinca) u 20 sati na kućicama u sklopu Božićnog sajma. Filmska glazba i kuhano vino za kraj 2014. godine, od koje se FMFS s punim pravom oprašta velikom feštom.

Sedmo izdanje Festivala održanog u lipnju trajalo je dan dulje, a uz novootvoreno kino i rekordni broj filmova, broj posjetitelja prešao je 15 000 tisuća.

Drugi projekt FMFS-a, "Kino Mediteran", koji za cilj ima revitalizaciju kino programa u Dalmaciji proširio se ovog ljeta na čak 22 grada, a od ove zime, uz Lastovo i Hvar, cjelogodišnji programi počeli su u Komiži i u Bolu. Sveukupno kroz "Kino Mediteran" održalo se 147 filmskih projekcija koje je posjetilo 13.400 gledatelja.

FMFS je zahvaljujući "Kino Mediteranu" postao dio međunarodne mreže "Operacija kino", a dobio je i sredstva Europske Unije kroz fond "Kreativna Europa- razvoj publike". Projekt je prepoznala i Zaklada "Kultura nova", a zahvaljujući svim tim potporama najavljuju brojne novitete u sezonama koje slijede.

Već je otvoren i poziv za prijavljivanje filmova na natjecateljske programe 8. Festivala mediteranskog filma Split, koji će se održati od 5. do 13. lipnja 2015. FMFS poziva redatelje i producente da na internet stranici www.fmfs.hr prijave svoje dugometražne i kratkometražne filmove - igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne. Rok za prijavu filmova je 6. travnja 2015. godine.