Odluka o Ultra Beach u Bolu 15. ožujka

Nakon što je Splitski portal ekskluzivno prvi objavio da će se Ultra Beach 15. srpnja održati na Zlatnom ratu u Bolu na Braču, krenula je uobičajena lavina. Odmah se u lokalnoj Bolskoj kronici oglasio Tomislav Marčić, direktor Grabovog rata, koncesionara na bolskoj plaži, oštro se protiveći dolasku ovog događanja na "njihovu" plažu, da bi potom Slobodna Dalmacija prenijela njegovu zabrinutost za sigurnost ako se svakodnevnim posjetiteljima te plaže priključe partijaneri s Ultra Beacha.

U međuvremenu, organizatori Ultra Europe još uvijek se ne izjašnjavaju. Svojedobno su najavili da će lokaciju za Ultra Beach nakon odustajanja Hvara objaviti tijekom veljače, no za ispunjenje tog obećanja ostala su im još samo dva dana. Na Facebook stranici festivala napisali su da će ulaznice za taj dio festivala krenuti u prodaju sredinom ožujka, pa se možda i iz toga može iščitati da postoje problemi u postizanju dogovora. Splitsko-hvarski blog na engleskom jeziku Total Split pokušao je dobiti neku informaciju od bolskih vlasti, no sve što su postigli jest e-mail neimenovanog predstavnika lokalnih vlasti:

"Više informacija o organizaciji Ultra Beach Partyja u Bolu imat ćemo 15. ožujka, jer toga dana bolske vlasti trebaju donijeti konačnu odluku o organizaciji ovog partyja".

Znatiželjan znači li to da će toga dana biti donesena odluka o načinu organizacije, ili hoće li se party uopće održati u tom bračkom mjestu, autor Total Splita Paul Bradbury dobio je sljedeći odgovor:

"Nije potvrđeno da će se događanje održati u Bolu, ali odluka će biti donesena 15. ožujka".

Prema tome, svi koji su naumili posjetiti i četvrti dan Ultre još će malo pričekati.