Počele prijave za 25. Porin

Otvaranjem procedure prijava za nominacije službeno je započelo jubilarno izdanje najveće glazbene nagrade u Hrvatskoj putem koje će glazbena struka i ovaj put odati priznanje izvrsnosti unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Odlukom Upravnog odbora Porina izmijenili su se rokovi prijava, pa će tako prijave izdanja za ukupno 37 kategorija trajati do 24. studenog 2017.

Radovi objavljeni u izbornoj godini zaključno s 30.11.2017. mogu se prijaviti do 24.11.2017. Iznimno, radove koji budu objavljeni između 24.11. i 30.11., ukoliko ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 5.12.2017. Radovi objavljeni u prosincu prijaviti se mogu do 3.1.2018.

Budući da se dječja kategorija održava bijenalno, ove godine je red došao i na nju, pa se za navedenu kategoriju mogu prijaviti izdanja iz 2016. i 2017. godine.
 
Podsjetimo, prošle godine, na zahtjeve dijela umjetnika i njihovih izdavača, Upravni odbor Porina je donio odluku kojom se u svim kategorijama osim ''Albuma godine'' mogu prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.
 
Također, uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos