Sjećanje na Runjića po osmi put

Manifestacija "Runjićeve večeri" po (već) osmi put održat će se ove nedjelje, a iako smo se nadali kako će se nakon što je obnovljen Peristil vratiti na tu najljepšu splitsku pozornicu, novi duh pjesmama slavnog skladatelja dati će se po treći put u splitskom HNK.

Iz Skalinade po uhodanom običaju pripremaju kombinaciju već provjerenih izvođača i debitanata. Tako će po prvi put svoj doprinos Runjićevoj ostavštini dati Nikola Marijanović (vokal bendova Radio Luksemburg i Sane), Ivana Kindl koja će otpjevati "Stine", te domaći Libar koji pripremaju obradu "Đelozije". Regionalnu dimenziju dati će Sergej Trifunović, Frajle, Karolina Gotcheva i Maya Sar. A tu su i neizostavni Oliver, Nina Badrić, Ivana Rushaidat, Zorica Kondža, Meri Cetinić...

Odličan prošlogodišnji potez da voditeljsku palicu dodijele Marku Tolji u Skalinadi nisu mijenjali, pa će sve okupljene mladi talentirani pjevač bez hita (kako je sam sebe prošle godine okarakterizirao) voditi kao domaćin i ove godine.

Ulaznice se po cijeni od 170 do 200 kuna mogu kupiti na blagajni unutar HNK (u vremenu od 9 do 15 i od 17 do 20 sati), a zanimljivo je kako ćete uz ulaznicu na poklon dobiti i CD prošlogodišnjeg izdanja "Runjićevih večeri"!