Zatvorila trafika iz spota Lovrinac

Mjesto radnje spinutske slike iz spota Dječaka "Lovrinac" je bila zadnje kvartovsko utočište za one koji se ne bi prije zatvaranja dućana sjetili opskrbiti cigaretama i pićem.

Danica Kliškić objavila Play, debitantski strip album

Danica Kliškić nije nepoznato ime na splitskoj sceni poznavatelja stripova, ali je tek sada objavila svoj prvi duži strip. Tom prigodom smo s Danicom o njenom debitantskom strip-albumu popričali u novootvorenom caffe baru

Marcvs Marvlvs Spalatensis: Sasvim drugačiji kafić u Getu

Bar/knjižnica su dovedeni do savršenstva uz pomoć konzervatora i restauratora sa splitske akademije pod vodstvom Krešimira Bosnića, a uz smjernice konervatora želi ovaj dio grada tematski povezati u jednu cjelinu nizom sličnih projekata...

Ove subote svi u kazališta!

Europska noć kazališta će u svoje 5. izdanje uključiti čak 38 hrvatskih gradova, među njima i Split. Tri splitska kazališta (GKL, GKM i HNK) će u subotu, 16. studenog, omogućiti sugrađanima da za simbolične cijene...

Quasimodov hit jeseni - Urban&4

Urban&4 se 5 mjeseci nakon zadnjeg nastupa vraćaju u Split. Najavljivan kao hit sezone, koncert će održati u subotu, 16. studenog, s početkom u 22 sata na bini kluba Quasimodo u Gundulićevoj ulici.

Splićanin među prvima kojima je odobrena zelena karta za SAD na osnovu dvonacionalnog homoseksualnog braka

Zanimljivo je kako je u pitanju Splićanin Davor Čakarić, koji je s Amerikancem Alanom Albertom 11. veljače ove godine u Bostonu ozakonio dvogodišnju vezu. No kako Rhode Island tada još nije bio legalizirao istospolne brakove, čekala ih je nesigurna budućnost.

Dioklecijanus tabanus

Splićani su oduvijek poznati po svome smislu za humor, a jučer su ga dokazali pripremajući šalu na račun furešti i onoga što se može čuti iz usta turističkih vodiča dok se prolazi gradom.

Mrle iz Leta 3 u Splitu nastupa kao glumac

S početkom rujna, ne započinje samo nova školska godina nego i sezona važnih kulturnih događanja u Splitu. Otvara ih drugo izdanje IKS festivala – Međunarodnog festivala suvremenog kazališta. Ono će se odvijati u Splitu 3. – 12. rujna na nekoliko pozornica.

Evo zadnje prigode za statiranje u Igri prijestolja

Tjednima se već priča o audiciji za statiste svjetski poznate serije "Igra prijestolja", te njenom snimanju u Splitu i na Klisu. Iako je prošlo nekoliko krugova auducije, producenti su postavili listu profila ljudi koji su im potrebni.

Split postaje kulisa za Ezopovu basnu

Od kad sam prije 10-ak dana pročitala izjavu gradonačelnika Ive Baldasara da je Splitu jedini spas u turizmu, ne mogu prestat razmišljat o rodbini, prijateljima i poznanicima koji se bave djelatnostima unutar spomenute gospodarske grane. Jer na papiru je bavit se turizmom predivno...

Galerija Vaska Lipovca... imamo nova obećanja!

"Nema djeteta koje neće prepoznati njegove (Vaska Lipovca, op.a.) bicikliste, mornare, kapetane, gospođe, one trbušaste i valjkaste likove svetaca...", napisao je u katalogu za autorov opus Valovi Andro Krstulović Opara, ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića, ujedno i kustos izložbe otvorene u Muzeju u ponedjeljak, 29. srpnja.

Knjaz u Splitu snima TV format zbog kojeg bi političari trebali manje krasti

Htio sam ići na režiju, ali me nije primilo, pa sam htio ići na arhitekturu pa me nije primilo, i to sve u istoj godini. I kao treću opciju, čisto da mi doma mama i tata ne plaču, sam upisao ekonomiju. A onda kad sam je već upisao, bilo mi je blesavo da je ne završim. Istovremeno sam radio na televiziji, a ovo sam usputno i ekonomist.

Korak iz Pule donosi Iskorak

Svakodnevno se piše i čita o zdravstvenom odgoju u Hrvatskoj i kao potporu njegovom provođenju u školama, a u cilju otvaranja dijaloga među vršnjacima i poboljšanju stanja ljudskih prava u RH, vršnjačku predstavu iz Pule u Split dovode R!špet, Mladi Splićani ZA Zdravstveni odgoj, Centar za Pokret Split i Queer Sport Split. Predstava "Iskorak" će biti prikazana ovog petka (12.4.) u amfiteatru Doma mladih/MKC Split u 11:30 i 16:30 sati. Iako je predstava u prvom redu namijenjena učenicima i učenicama trećih i četvrtih razreda srednjih škola, svi ostali su dobrodošli i mogu ulaznice kupiti po cijeni od 15 kuna.

Lemo: Najlakše je šutnut bilo kojeg Keruma, to je tako lako i dosadno

Sama predstava je ispunila sva obećanja koja je redatelj i najavio da će ispuniti – red smijeha, red jeze pred gledanjem u oči ogoljene svakodnevice, red humoristično prikazane prošlosti, red realistično prikazane stvarnosti. Ono što će se svima dogoditi, neovisno o dojmu s kojim će napustiti dvoranu...

Split ima sluha za - tabu!

Nekoliko stotina posjetitelja koji su prošetali Multimedijalnim kulturnim centrom u prva dva sata ovogodišnje Neafirmirane umjetničke scene su pravi pokazatelj koliko ovakve manifestacije nedostaju Splitu. NUS je po drugi put otvorio svoja vrata mladim umjetnicima i u prostorijama MKC-a im omogućio izlaganj