Počinje tjedan Festivala znanosti

Valovi su tema ovogodišnjeg Festivala znanosti koji u Splitu otvara svoja "vrata" u ponedjeljak (7.4.) u 10 sati u Galeriji umjetnina.

Zelena mreža: Kupujte proizvode malih proizvođača

Kako biste im pomogli podržati ovu inicijativu, pozivaju da kupite artikle po akcijskim cijenama...

Punčke uoči O'Hare: Najveća želja nam je živjeti od glazbe

Prije pola godine smo svirale u Kocki i taj koncert bi sigurno svrstale u naših top 10 koncerata. Očekivale smo malo, a zauzvrat smo dobile prepunu dvoranu, predivnu atmosferu i divnu publiku.

Splitski bluzeri InRoots spajaju nespojivo

Roots je standardni blues, ali kod nas su svi instrumenti pojačani, moderni, kao kod The Black Keys ili The White Stripes", kaže Vice koji u InRoots svira vrlo neobičan instrument: cigar box.

Kiše će pokvarit pokladni utorak: Evo di nećete pokisnit!

Kiša i dalje ne staje, a kako bude padala noć biti će sve jača, no ne dajte da vam pokvari planove za maškare kao što je bio slučaj prošle godine.

Vratio se Walter... na jednu večer u Spaladium!

Prije mjesec dana je Dubioza Kolektiv na lokalnom radiju pjevala „Kad Dubioza svira u Spaladium Areni...“ najavljujući kako će izgledati njihov koncert s Brkovima i S.A.R.S.-om, ali ništa nas nije moglo pripremiti za šou koji je uzdrmao temelje Spaladiuma.

Tata Terranea pokreće novi festival u Šibeniku

Veliki glazbeni događaj smjestiti će se na plaži Banj, u Dolcu i na tvrđavi Svetog Mihovila, a organizatori očekuju oko dvije tisuće posjetitelja dnevno.

Sramota: Katedralu Sv. Duje zimi je gotovo nemoguće obići!

Baldasara su usta puna turizma, no očito je da nismo spremni ponudom konkurirati gradovima i državama koji se bave ozbiljnim ovom gospodarskom granom.

Pripremite priče, uskoro počinje Pričigin

Ovogodišnji Pričigin će započeti u utorak 18. ožujka svečanim otvaranjem i dodjelom Posljednje PričeSTi u Amfiteatru Doma mladih (MKC) u 19 sati, a traje do subote 22. žujka kada će završiti u kavani Bellevueu.

Kreće peti ST-@rt, traže se nasljednici Lovely Quinces

Srijeda 7. veljače u O'Hari točno u 22 sata sviraju Distanca, Hit Hoffner, The Crook i Zoga, a tjedan iza Bruno Vujanović, In Roots, Repassage i The Borderlines.

Dubioza Kolektiv: Ušli ste u EU, ali živite isto kao i mi u Bosni

Čuo sam da se karte za Spaladium jako dobro prodaju u ovom trenutku, tako da su svi pokazatelji da bi trebao bit uspješan koncert. Naravno, nikad to ne znaš do dana koncerta...

Država će biti u krevetu puna tri tjedna

Broj umjetnika čija će djela biti izložena je poveći a njihovo porijeklo se prostire od SAD-a, Meksika i Kanade, preko Hrvatske, Francuske, Velike Britanije, Nizozemske, BiH, Rusije, Italije i Slovenije sve do Kine i Australije.

Thompson KBC-u Split od poljudskog koncerta još nije uplatio ni kune

U jeku preizborne kampanje Željko Kerum nije birao sredstva, pa je za komercijalan koncert ustupio gradski stadion Poljud Thompsonu potpuno besplatno, i time direktno oštetio Hajduka (nad čijom blagajnom je visio stečaj) za najmanje 500 tisuća kuna.

Glazbena kutija premijerno ovoga petka u Splitu

Svečana premijera u Splitu je ovoga petka u 19 sati u kinu Central, a dolaze Robert Kurbaša, Ana Gruica, Dara Vukić, Silvana Stanić, Zrinka Svetić, Filip Mayer i ostatak filmske ekipe, dok će program voditi Arijana Čulina. Ulaz je besplatan, no...

Vladin projekt "S posla u grob" u stvarnom životu

2013. godina Ivanu je zatekla nespremnu: muž je radio u škveru, a na njeno mjesto profesorice je došla učiteljica s pojačanim predmetom koja je, eto slučajno, kćer jedne od nastavnica u školi. I tako se Ivana našla na štandu, a muž uhvati koju faturetu...