Street workout park Pujanke umjesto zagušljivih teretana

Gradski kotar Pujanke odnedavno je bogatiji za street workout park u koji je investirao 36 tisuća kuna, a posao je odradila splitska tvrtka Bott. Umjesto u zagušljivim teretanama, sprave za vježbanje na otvorenom zaista zvuče puno primamljivije.

A što je to uopće street workout park? Ulična gimnastika, ili Street workout relativno je nova disciplina koja nema točan hrvatski prijevod, pa je među sportašima općeprihvaćen potonji naziv. Diljem Europe i u regiji postoji dosta Street Workout parkova koji omogućuju egzibicionistima da u slobodno vrijeme vježbaju različite discipline, piše fitness.com.hr.

Ovaj način vježbanja u sebi objedinjuje elemente gimnastike sa klasičnim bodyweight vježbama, a sve zajedno ukomponirano u jedan freestyle u kojem to postaje atraktivno i puno zabavnije nego klasična gimnastika.

Cijela priča o Street workoutu krenula je iz Amerike gdje se sličan program nazivao još i Ghetto Workout, Gymbarr, Kalistenika, ekstremni bodyweight i sl. dok se u hrvatskoj prvi put pojavio prije dvije i pol godine te od tada svaki dan uzima sve većeg maha kako među mladima tako i među starijim vježbačima.