Galerija / Blagdansko šarenilo

Split je i ove godine osvanuo u stotinama svjetlećih boja, a kućice, koje su već postale "brand", osigurale su stalni dotok dobro raspoloženih ljudi. :)

Galerija / Slavljenički koncert Natali Dizdar na Rivi

Galerija / Portalska fešta u Peškariji

Galerija / Otvaranje 9. splitske.tiramole

Galerija / Torcidin mimohod kroz Vukovarsku

Galerija / Prekrasan let Hrvatskom European Coastal Airlinesom

Pogledajte kako na putu iz Splita za Rab iz zraka izgleda prekrasna hrvatska obala. A nakon toga uživajte u zelenilu Like i središnje Hrvatske, leteći prema Zagrebu u hidroavionu European Coastal Airlinesa.

European Coastal Airlines otvara nove rute

Zrakoplovna kompanija European Coastal Airlines ide dalje. Početkom listopada pokrenuta je nova linija Split - Rab - Zagreb - Rab - Split. Linija je to koja pruža izuzetno atraktivan pogled na hrvatsku obalu i otoke, kao i na planinsko područje Like te ravninsko područje središnje Hrvatske.

Zrakoplovna kompanija European Coastal Airlines ide dalje. Početkom listopada pokrenuta je nova linija Split - Rab - Zagreb - Rab - Split. Linija je to koja pruža izuzetno atraktivan pogled na hrvatsku obalu i otoke, kao i na planinsko područje Like te ravninsko područje središnje Hrvatske.

Galerija / Okončana drama na Pujankama

Trosatna drama na Pujankama okončana je danas oko 15 sati nakon intervencije specijalne policije. Do intervencije je došlo nakon što se 34-godišnji muškarac zabarikadirao u stan, pustivši plin i prijetivši da će se raznijeti. Svemu je prethodila svađa sa djevojkom koja je nekoliko sati ranije zvala policiju nakon što ju je 34-godišnjak istukao. Stanovnici ulaza 14 Tijardovićeve ulice su evakuirani iz svojih domova te su ostatak vremena zabrinuto proveli ispred zgrade, čekajući rasplet situacije. Muškarac se nakon višesatnih pregovora predao te je odveden u policijsku postaju na daljnju obradu.

Galerija / Hrvatska ratna mornarica na Zapadnoj obali

Povodom proslave 23. godišnjice, Hvatska Ratna Mornarica je izložila veći dio svojeg brodovlja na Zapadnoj obali. Tako su građani dobili priliku obići čak četiri raketne topovnjače ("Petar Krešimir IV", "Dmitar Zvonimir", "Dubrovnik" i "Šibenik"), minolovac "Korčulu", desantni brod "Cetinu", spasilački brod Obalne straže "Faust Vrančić" te još nekoliko manjih polovila.

Galerija / Daenerys i Daario na Rivi

Snimanje Igre prijestolja se polako privodi kraju, no mi smo ipak uhvatili i nekoliko ključnih figura serije u šetnji splitskom Rivom.

Galerija / Zavirite na Game of Thrones set u Podrumima

Hidroavion nakon 70 godina opet u gradskoj luci

Danas popodne hidro-avion European Coastal Airlinesa pristao je uz Gat Sv. Nikole u splitskoj gradskoj luci. Radilo se o demonstracijskom uplovljavanju kojim je osoblje ECA nastojalo dokazati izvedivost zrakoplovnih operacija unutar vrlo prometnog područja centralne gradske luke.

Galerija / Game of Thrones invazija na Gomilicu

Nakon višednevnih priprema krenula je akcija u Kaštel Gomilici. Stotine statista, brojni glumci i ekipa iz produkcije zauzeli su u potpunosti centar mjesta, te uz visoke snage sigurnosti započele sa snimanjem scena pete sezone popularne serije. Vidljivi su Mark Gatiss kao bankar s Braavosa Tycho Nestoris, Roger Ashton-Griffiths kao Mace Tyrell te Ian Beattie kao Ser Meryn Trant iz Kraljeve straže. Brojni kamioni okupirali su parkiralište sjeverno od kaštela, a statisti obučeni u srednjevjekovnu odjeću se mogu vidjeti u šetnji diljem Gomilice. Nakon što je prije nekoliko dana dovršeno snimanje u Villi Dalmaciji, nakon Kaštela ekipa se seli na Duilovo, Klis, te u Dioklecijanove podrume.

Mućke SDP-a s vrijednom gradskom imovinom

Sumnjivim davanjem Turističke palače u najam SDP demonstrira kako se malo što promjenilo u načinu vođenja grada, te da se u Splitu stvari i dalje odvijaju stihijski i na korist malog broja umreženih pojedinaca.

Galerija / Hidroavionom na Hvar

European Coastal Airlines je u srijedu, nakon 13-godišnje borbe sa hrvatskom birokracijom, konačno krenuo sa redovnim letovima. Prvi DHC-6 Twin Otter će se koristiti za liniju Resnik - Jelsa, a nakon što za nekoliko dana stigne još jedan zrakoplov, otvaraju se linije prema Rabu, Puli, Zagrebu i Anconi, a kasnije i prema Lastovu i Korčuli. Jučer smo sudjelovali u povratnom letu za Hvar. Kako je izgledalo ovo naše 15-minutno letačko iskustvo pogledajte u galeriji.