Galerija / Zračno jedrenje u Sinju

Galerija / 'Turistička palača' u katastrofalnom stanju

Galerija / Šetalište Luke Botića pod novom rasvjetom

Splitska podzemna željeznica

Split je jedini hrvatski grad koji ima objekt kojeg bi se u nekom općenitom smislu mogao klasificirati terminom „podzemna željeznica“. Realno, radi se tek o 1,893 metra dugom željezničkom tunelu koji je 1979. na južnom dijelu nastao natkrivanjem usjeka, a na sjevernom dijelu ukopavanjem pruge. Radi se o vizionarskom projektu koji je značio začetak realizacije mnogo ambicioznijih planova o splitskom „metrou“, koji dan danas čeka na realizaciju.

Galerija / U mraku splitskog "metroa"

Tajne Dioklecijanovog podzemlja

Dioklecijanov akvedukt jedan je od najmisterioznijih podzemnih objekata u Splitu, a uz pomoć članova SD "Špiljar", zavirili smo u ovaj fascinantni tunel.

Galerija / Dioklecijanov akvedukt

Otkrijte tajne koje skriva splitsko podzemlje i prošetajte se kroz antički rimski vodovod. Tekst se nalazi ovdje: http://www.split.com.hr/novosti/vijesti/tajne-dioklecijanovog-podzemlja

Galerija / Otvaranje osme "splitske.tiramole"

Veliko gradilište na Mejašima

Nakon skoro dvije godine čekanja i odgoda, nedavno su nastavljeni radovi na gradilištu Mall of Splita na Mejašima. Zemljište locirano na križanju Vukovarske i Avenije ZNG se praši, a gradnja se odvija i po noći.

Galerija / Suton na Katalinku

Prije šest dana, povodom blagdana Sv. Nikole, svjetionik na Katalinića brigu ponovno je zabljesnuo u punom sjaju. Fasada je potpuno obnovljena, a iz unutrašnjosti se probija blaga zelenkasta svjetlost. Pogledajte kakva je atomsfera bila jučer u suton na mirnom splitskom brežuljku.

Galerija / Advent u Splitu

Pogledajte kako izgleda Split okupan tisućama žaruljica, te kakva je atmosfera na balgdanskom sajmu na Rivi.

Solurat - na pomolu još jedan kulturocid?

Ovih dana aktualizirala se priča o gradnji stambenog objekta na splitskom Soluratu, nedaleko Matejuške. Priča nebi imala kontroverzan ton da se ne radi o zemljištu na kojem se do 1944. nalazila stara crkvica Sv. Ante Tolomaša, sagrađena 1884.

Zbrka oko Antonova potpuno je zaslužena

Tri dana, koliko je proveo na hrvatskom tlu, pretvorilo se u pravi praznik avijacije i ostvarenje sna mnogima koji su oduvijek maštali o posjeti ove grdosije.

Arheološko nalazište kod Općine

Početkom listopada, na samom početku Ul. Domovinskog rata, krenulo je istražno arheološko iskapanje povodom gradnje šoping centra Small Mall. Već nakon početnog iskopa zapadnog kolnika, postalo je jasno da se ispod poznate splitske prometnice nalazi mnogo zanimljivih stvari.

Galerija / Pogled u splitski ZOO

Prošetali smo splitskim zoološkim vrtom. Pogledajte u kakvom se stanju nalazi ovaj objekt na Marjanu i koje se sve životinje tamo nalaze.