Međunarodna konferencija gorskih spasitelja na Braču

U Bolu se od 15. do 20. listopada održava međunarodna konferencija gorskih službi spašavanja IKAR CISA 2013. Ove godine ju organizira Hrvatska gorska služba spašavanja, pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, a gostuje oko 500 sudionika iz cijelog svijeta.

Galerija / HGSS vježba IKAR CISA 2013

16. listopada na Vidovoj gori održala se pokazna vježba u kojoj su sudjelovale spasilačke snage Hrvatske i Švicarske, u sklopu međunarodne konferencije IKAR CISA u kojoj je sudjelovalo oko 500 sudionika iz cijelog svijeta.

Galerija / Razapeti na Klisu za potrebe Igre prijestolja

Nakon jučerašnjeg teškog i kišovitog dana, snimanje Igre prijestolja se danas polako privodi kraju pod vedrim i sunčanim nebom. Prilaznici oštrijeg oka, ispod kliške tvrđave, mogli su vidjeti prizore statista razapetih na križeve, te mnoge druge detalje koji malo po malo otkrivaju radnju četvrte sezone popularne serije. Oko tvrđave vlada "opsadno stanje", sa desecima kamiona i zaštitara koji se trude da nikakvi detalji ne procure u javnost. Do kraja tjedna će se još provesti snimanje u Baškoj Vodi i na Mosoru, a nakon toga ekipa seli u Belfast.

Riješen misterij Crvenog jezera

U organizaciji speleološkog odjela Hrvatskog planinarskog društva Imotski i u društvu poznatog testnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ivana Selaka, jučer je po prvi put dosegnuto i istraženo dno misterioznog Crvenog jezera u Imotskom.

Galerija / Daenerys počela snimanje u Podrumima

Igra prijestolja je danas stigla i do Dioklecijanovih podruma. Nagomilavanje desetaka kamiona s filmskom opremom odvilo se još sinoć, a snimanje danas traje cijeli dan. Dio Rive je blokiran i ograđen, no Podrumi su i dalje prohodni, osim zapadnog krila u kojem se odvija produkcija. Osim pokojih statista obučenih u robove, zapazili smo i glavnu glumicu Emiliju Clarke, koja glumi popularnu Daenerys.

Galerija / Donosimo prve škakljive fotografije sa seta Igre prijestolja

Danas je na lokaciji Antoničinog mlina na rijeci Žrnovnici odrađen još jedan dan snimanja Igre prijestolja na splitskom području. Osim velike količine vojnika, oštro oko je moglo uhvatiti i pokoju škakljivu scenu kupanja glumice Nathalie Emmanuel, koja glumi Missandei, sluškinju Daenerys Targaryen. Osiguranje oko seta je vrlo angažirano, stoga je okidanje bilo kakve fotografije pravi izazov. No to ne znači da i u buduće u javnost neće procuriti pokoji kadar poput ovog.

Galerija / Queen Elizabeth u Splitu

Sa 294 metra dužine, 8 metara gaza, 90,901 tonom istisnine i 16 paluba, Queen Elizabeth je najveći brod koji je ikada pristao u splitsku luku. Dulji 25 metara i dvostruko teži od Titanica, ovaj brod krstari cijelim svijetom. Danas je posjetio i naš grad.

Galerija / Split - spektakularne fotografije iz zraka

Pogledajte najnoviju galeriju našeg letećeg fotografa. :)

FESB Racing Team sudjelovao na natjecanju Formule Student u Italiji!

Nakon dvije i pol godine mukotrpnog rada, FESB Racing Team se sa svojim trkaćim bolidom pojavio na talijanskoj stazi Autodromo Riccardo Paletti - Varano de' Melegari.

Galerija / Game of Thrones šušur na Klisu

Šušur na Klisu

Pripreme za snimanje Game of Thrones su sve užurbanije. Deseci radnika ubrzano dovršavaju drvene konstrukcije, te čak i modificiraju samu klišku tvrđavu.

Brodosplit ponovo obara rekorde

Splitsko brodogradilište je danas odradilo svoje prvo porinuće nakon dugo očekivane privatizacije. I dok tisuće radnika još uvijek sa dozom nesigurnosti gledaju što ih čeka u budućnosti i dok se uprava brodogradilišta spori sa Vladom oko ugovora o radu, gradnja brodova se ipak polako ali sigurno nastavlja.

Game of Thrones set na Klisu poprima oblik

Kako se bliži 20. rujna i početak splitskog dijela snimanja hit serije Game of Thrones, obišli smo filmski set na Klisu polako poprima svoj oblik.

Galerija / Game of Thrones set na Klisu

Set za snimanje popularne serije polako poprima oblik na kliškoj tvrđavi.

Nadograđuje se drugi splitski stadion?

Poslijednjih dana aktualizirana je priča oko nadogradnje stadiona Park mladeži, čiji „stanari“ RNK Split i ASK već dulje vrijeme muku muče sa derutnim stanjem objekta.