Galerija / Kozjak - pogled u daljinu

Galerija / Prvi "Padobranski kup grada Splita" na Žnjanu

Padobranci kluba 'Graviton' iz Splita danas i sutra na Žnjanu održavaju natjecanje u preciznom skakanju s padobranom pod nazivom "Padobranski kup grada Splita". Ovako je to izgledalo danas prijepodne...

EKSKLUZIVNO Tajna misija američkog modificiranog zrakoplova na Resniku

Splitska zračna luka danas ima neobičnog posjetitelja. Radi se o misterioznom zrakoplovu bijele boje koji je tlo na Resniku dotaknuo oko 16h. U pitanju je C-32B - modificirani Boeing 757-200 Američkog ratnog zrakoplovstva, korišten za specijalne i tajne operacije transporta.

Galerija / Pogled na prekrasni Jadran sa 7000 m visine

Nedavno smo pisali o uspostavljanju nove dužeobalne linije Rijeka - Split - Dubrovnik - Rijeka. Njome operira kompanija Trade Air zrakoplovom Embraer 120. Prošli petak smo i mi napravili "đir", te ostali zadivljeni ljepotom jadranske obale sa 7,000 metara visine. Predstavljamo vam galeriju koja će vam pokušati dočarati barem pola prekrasnog doživljaja hrvatskog mora iz zraka.

Galerija / Rovinj - Red Bull Air Race 2014.

Rovinj - Red Bull Air Race 2014.

Atrakcije na nebu i u moru

U sklopu početka ovogodišnjeg splitskog Festivala znanosti građani su danas u gradskoj luci imali priliku vidjeti dva atraktivna objekta - jedan na nebu i jedan u moru.

Galerija / Polikarpov 2 i Bios Dva

Avionom do Dubrovnika i Rijeke jeftinije nego busom!

Trenutna cijena obje linije je vrlo pristupačnih 328 kn, a rezervacije su već moguće na webu Trade Aira.

Galerija / U ruševinama Dalmacijavina

Zrakoplovna subota na Zemuniku

Jučer je u 93. Zrakoplovnoj bazi Zemunik održan sve popularniji dan otvorenih vrata. Tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske, te svih dobnih skupina, nahrupile su na zadarski aerodrom, te se bacile u razgledavanje zanimljivog postava koji tamo našao.

Galerija / Zrakoplovna Baza Zemunik - Dan otvorenih vrata

"Fantomsko sunce" nad Splitom

Kada se u samo određenom tankom sloju atmosfere poravnaju pod istim kutem, javljaju se dva blistava odbljeska...

Akcija čišćenja podmorja Matejuške

Nekoliko desetaka ronilaca iz klubova Lubin, Mornar i Solin danas su očistili podmorje oko Matejuške, uz logističku podršku Športsko ribolovnog društva Lubin i njihovih brodica. Na opće iznenađenje prisutnih, morsko dno nije ni približno tako čisto kako na prvu izgleda.

Pogledajte suludo slijetanje ukrajinskog aviona na Resnik

Iako su ruski i ukrajinski piloti od prije poznati po nekonvencionalnim metodama pilotiranja, ovaj se uspio dodatno istaknuti i svojom vještinom, a i ludosti.

Postani pilot jedrilice u Sinju

U Sinju je jučer na sportskom aerodromu Piket održan niz demonstracijskih letova jedrilicom, s ciljem privlačenja novih kandidata za školovanje.