Uskoro aerodrom na Matejuški?

Priča oko hidroavionskog povezivanja hrvatskih gradova sa otocima sve više se intezivira. Predstavnici tvrtke European Coastal Airlines svoj projekt prezentirali su splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru, koji je odlučno izrazio potporu ovom ambicioznom projektu.

Galerija / Lov na meteore

Stotine Splićana sinoć su se zaputili u zvjezdarnicu na Mosor, u lov na Perzeide - ljetnu kišu meteora.

Splitska zračna luka ruši rekorde i širi terminale

Splitska zračna luka, kao što je već običaj za ovo doba godine, niže rekorde. Nakon što je prošli mjesec kroz nju prošlo preko 336,000 putnika, planovi za širenje se inteziviraju.

Odmorite se na Kozjaku, i uživajte u pogledu sve do otočića Jabuke

Istočni vrh Kozjaka, Sv. Jure, nedavno je dobio dodatne sadržaje. Osim stare crkvice, podignute na ostacima sradnjevjekovne gradine, te velikog radio-odašiljača, tamo se sada nalaze i dva betonska stola sa klupama, te teleskop sa 20x povećanjem i besplatnim pristupom.

Pripreme za The Wall u punom jeku

Nakon Ultre, na red je došao još jedan spektakl na Poljudu. Adria Entertainment u utorak dovodi Rogera Watersa u sklopu turneje „The Wall“. Uistinu nikad viđena produkcija posjetit će i splitski gradski stadion, a pripreme su već u punom jeku.

Galerija / Pripreme za The Wall u punom jeku

Zatvaranjem najstarije ljekarne, Split je izgubio još jedan komadić duše

Proces koji je u tijeku, sve više rastjeruje domicilno stanovništvo, a pokorava se potrebama turista. No ovaj začarani krug jednog bi dana mogao grad koštati i njegove duše, kao i zarade od turizma. Jer nitko ne želi hodati antičkim zabavnim parkom...

Galerija / Križ na Marjanu

Galerija / Luka Split ide dalje

Projektanti Zapadne obale: U Banovini su se prema nama postavili brutalno ponižavajuće

Posudio bih riječi Jurice Pavičića i rekao da je šetnica korektno dosadna. Elementi oblikovanja, urbana oprema kao i cjelokupni dizajn su daleko od ikakve napredne arhitektonske ekspresije koju smo htjeli dobiti u ovom projektu. Međutim, za suvremeno i kvalitetno, arhitektonski značajno oblikovanje uz našu najbolju volju i vještinu, potreban je i educirani i blagonakloni investitor, te pogotovo uviđajna konzervatorska služba, što u ovom projektu najblaže rečeno nije bio slučaj.

Galerija / Otvaranje Zapadne obale

Čak 120 izlagača na vojnom sajmu u Spaladiumu

U izložbenom prostoru našao se i izraelski Elbit Systems, s brojnim sustavima elektronskog ratovanja te nadogradnje oklopnih vozila. Francuski Thales je predstavio svoje radio-sustave. Adria Mar, Brodosplit BSO i drugi su predstavili modele svojih plovila, a švedski Gripen se još jednom pojavio s ciljem prodaje svog lovca-bombardera Gripena.

Galerija / ASDA - vježba

Galerija / ASDA - izložba

[Ekskluzivno] Pogled unutar novog studentskog doma u Splitu!

Sama zgrada sastoji se od stambenog dijela s 273 dvokrevetne i 53 jednokrevetne sobe, pet dvokrevetnih apartmana, te šest jednokrevetnih soba za invalide. Svaka soba je opremljena radnim stolovima, policama, ormarima, sanitarnim čvorom, te internetskim priključkom. Na mnogim lokacijama nalaze su učionice za studente, svaka sa svojim balkonom.