Spektakularno i emotivno: Žao nam je svih koji su propustili "The Wall"

Jer zaista trebaš biti poprilično nepromišljen, da uložiš ogroman novac za dovesti svjetski spektakl u Split, pa ni uz ulaznice od 100 kuna ne napuniti polovicu kapaciteta Poljuda. Ima tko će nama za 100 kuna pjevati uz "neviđenu produkciju"... a pritom ni najam stadiona neće platiti.

Ne tako spektakularan koncert Beyonce u Zagrebu

Od koncerta izvođača klase Beyonce ne očekujete da bude spontan, jer iza nje stoji mašinerija stručnjaka koji paze i na najsitniji detalj. No ovim su koncertom mogli biti 100% oduševljeni samo oni najzagriženiji fanovi koji su je prvi put vidjeli uživo, te oni koji na YouTubeu nisu pogledali njene nastupe s Glastonbury festivala ili s poluvremenu ovogodišnjeg Super Bowla.

I sam Runjić bi bio zadovoljan...

Dug pljesak publike zaslužila je debitantica na ovoj manifestaciji Ivana Kindl (no nije morala stajati na pozornici baš do pljeska i zadnjeg gledatelja), dok su dašak latino urnebesa u HNK dovele članice grupe The Frajle iz Novog Sada koje su teško mogle sakriti oduševljenjem načinom na koje su ih primili u Splitu. Minus su svakako zaslužili oni koji se nisu potrudili zapamtiti stihove pjesama koje su izvodili, već im je kao podsjetnik trebao ‘šalabahter’.

Kad je 'prika od prike' važniji od neprocjenjive baštine

Često se izlika za ovakvo ponašanje nalazi u opravdanjima tipa „triba ljudima dat da rade“, no jasno je kako ovakav nered koristi isključivo za brzinsko bogaćenje vlasnika objekata, njihovi konobari jednako (uglavnom bijedno) bi zarađivali i da su štekati smješteni na prikladnijim površinama. U normalnom gradu čija šira jezgra je pod zaštitom UNESCO-a

Putovati se može i jeftino, evo kako!

Ove godine letovi Ryanaira prestaju najkasnije u prvom tjednu 11. mjeseca, a ponovo im se radujemo već u rano proljeće 2013. godine. Ili to čekanje ublažite sada već tradicionalnom akcijom Croatia Airlinesa koji tijekom zimskih mjeseci nude letove iz Splita za 99 eura za pojedine europske destinacije.

Lakše do voznog reda trajekata

Hrvatska je jedna od rijetkih država, možda i u svijetu, koja sebi voli tepati kako je turistička zemlja, a da ne nudi svojim gostima da unaprijed kupe karte za katamaran. Ne samo da im ne nudi online opciju, nego je nemoguće prijevoz do nekog od otoka osigurati dan ranije. Svih koji povremeno koriste trajekte, vjerojatno su frustrirani i web stranicama Jadrolinije koje su debelo zaostale u 20. stoljeću, a za pronaći raspored vožnju svaki put nanovo treba otvoriti PDF dokument.

Discoteque Rivi ipak držimo palčeve

Split ne treba uzora tražiti u Zrću, no ukoliko želi biti na backpekerskoj mapi Europe, mora nuditi i ovakve sadržaje. Bila bi prava šteta da nakon plažnog Enter Festivala izgubi i Discotheque Rivu, no neke promjene su nužne. Primjerice lokacija, za koju organizatori uporno tvrde u svojim PR objavama kako je „najveća, jedinstvena pozornica na otvorenom i idealna za spektakulane zabave“.

Bačvice beach festival položio prijamni

Prizor u kojem mladost u kupaćim kostimima pleše u plićaku, a da se istovremeno nalazi u samom centru grada, je nešto što ima potencijala da postane još jedna splitska prepoznatljivost s kojom se možemo reklamirati u svijetu. Stoga bi ovakav i slični programi trebali postati nešto što će se na redovnoj bazi održavati barem jednom tjedno, pa makar i u nešto skromnijem izdanju.

Partijanje na Benama neće dobiti dozvolu

Ova situacija još jednom potvrđuje važnost da se po što hitnijem postupku razina zaštite ove splitske oaze podigne za još jednu stepenicu, te da se ova Park šuma postane nacionalni spomenik kulture za što se intezivno zalaže građanska inicijativa "Za Marjan".

A ko je ugasija muziku?

Iako smo svima njima posljednjih godina pružali maksimalnu moguću podršku, a split.com.hr ih je kao medijski promotor pratio koliko god je bilo potrebno, naletjeli smo na zid odbijanac, a dobiti rečenicu komentara bila je nemoguća misija. Kratak odgovor dobili smo tek od Pere Fullhousea