Bezobrazluk sa zapadne strane

Nakon više od godinu dana neumoljivih upitnika iznad glava Splićana, konačno su objavljene vizualizacije, kao i sami detalji finalnog uređenja Zapadne obale.

Od podmornice do spomenika

Ovih dana traje procedura prepuštanja jedine hrvatske podmornice imena „Velebit“ na upravljanje Hrvatskom pomorskom muzeju.

Nova vizura Kaštela

Na novoj obalnoj šetnici bi se našli različiti sadržaji, od kazališta na otvorenom, preko amfiteatra na vodi, pa sve do različitih sportskih sadržaja.

Zdravstvena škola u novim kašnjenjima

Na prostoru Trstenika, između dvije bolnice, kraju se polako privode radovi na još jednom objektu.

Istočna obala je - projekt stoljeća!

Nakon više od 30 pristiglih radova, mjeseci čekanja i brojnih odgađanja, Društvo Arhitekata Split konačno je objavilo vizualizacije projekata koji su osvojili tri jednakovrijedne nagrade na natječaju za idejno rješenje Istočne obale.

Foto-ubod: drskosti nema kraja

Vlasnika elitnog prostora na Prokurativama očito ne diraju previše propisi o komunalnom redu koji su na snazi.

O Higgsovom bozonu iz prve ruke

Tristotinjak znatiželjnika, što studenata, što uglednih članova akademske zajednice, popratilo je jutrošnje živo predavanje profesora i fizičara dr.sc. Ivice Puljka na FESB-u.

Štandovski tumor se širi

Ovih dana svjedočimo još jednoj uzurpaciji javnog prostora.

Cultovci 'prašili' kratko, ali slatko

Rock se sinoć orio Spaladium Arenom.

Novo lice Poljičke

Urbanistička "rupa" s južne strane Poljičke ceste, između dvije bolnice, polako ali sigurno se popunjava novim objektima.

Sve splitske sfinge

Da je car Dioklecijan imao oko za lijepo, kao i određenu dozu kolekcionarskog duha, proučavajući njegovu ostavštinu nije teško zaključiti. Poseban naglasak moramo staviti na njegovu fascinaciju egipatskom kulturom. Tome najviše svjedoči duga lista antičkih artefakata koje je prikupio u svojim ratnim pohodima, te kojima je ukrasio svoju splitsku rezidenciju.

Popunjava se rupa

Nakon dugogodišnjeg odgađanja početka gradnje, Dal-koning konačno kreće sa realizacijom svog dvodjelnog stambeno-poslovnog objekta na Dražancu.

"Facelift" prvog splitskog nebodera

Napokon je došlo vrijeme da Pomgrad zasja starim sjajem.

Muke po Zapadnoj

Gradska vlast nikako nema sreće s realizacijom svog najvećeg projekta - Zapadne obale.

Potok kao simbol borbe za okoliš

Nakon kopanja temelja i izgradnje stambenih zgrada na Žnjanu, došlo je do blokade izvora popularnog potoka Radoševac, koji je sada potpuno presušio. Građani su se digli na noge. Održan je prosvjed. Piše se peticija. A što čini Grad?